De meeste brillen worden tegenwoordig met kunststof brillenglazen afgeleverd. (In plaats van “kunststof”, wordt ook wel over “organische” brillenglazen gesproken.)

Voor- en nadelen

Kunststof heeft als belangrijkste voordelen dat het bijna 3 keer zo licht is als mineraal glas, en minder snel breekt. Het is daarom meer geschikt voor geheel of gedeeltelijke randloze monturen, die veel gedragen worden. Het risico dat er iets afbreekt en in de ogen terecht komt is een stuk minder.

Glas is daarentegen krasbestendiger, terwijl kunststof glazen een hardingslaag nodig hebben om ze tegen krassen te beschermen. Glas kan verder tegen een groter scala aan schoonmaakmiddelen.

Kunststof glazen kunnen beter niet met een oplosmiddel schoongemaakt worden, afwasmiddel is aan te raden. Glas is prima met bijvoorbeeld Glassex te behandelen, maar het is niet veilig dit op plastic te gebruiken. Kunststof is weer geschikter om zonnebrillen van te maken, omdat het makkelijker te kleuren is.

95% van de brillenglazen die wij verkopen zijn van kunststof vanwege het sterke materiaal, lichtte gewicht en betere vormgeving. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden bijpassend bij uw montuur.

meer_info_menu_knop