Wij hebben speciaal voor u een aanbieding om tijdens oud en nieuw goed voor uw ogen en oren te zorgen.
Bij aanschaf van een paar universele gehoorbeschermers twv 10,95 ontvangt u de vuurwerkbril er gratis bij!

geen last van gehoorschade tijden oud en nieuw

Waarom gehoorbescherming:

Sinds 2006 mag legaal vuurwerk in Nederland maximaal 156 decibel produceren, gemeten op twee meter afstand. Dat is nog veel harder dan een rockconcert (110dB), laag overvliegend vliegtuig (120 dB) of geweerschot (140 dB).
Geluiden boven de 120 decibel kunnen direct tot blijvende schade leiden.
Milieu Centraal schat dat jaarlijks 800 à 1600 mensen blijvende gehoorschade oplopen door de harde knallen van vuurwerk. Stichting Milieu Centraal is een voorlichtingsorganisatie die consumenten informatie biedt over milieu en energie in het dagelijks leven.

Wanneer krijgt u gehoorschade?

Gehoorschade kunt u oplopen wanneer u te vaak en te lang in te hard geluid staat. Wanneer er sprake is van kortdurende, extreme geluiden zoals bij vuurwerk het geval is, kan er ook (direct) gehoorschade ontstaan. Omdat gehoorschade blijvend is, is het belangrijk om het gehoor niet onbeschermd bloot te stellen aan extreem hard geluid.

Hoe voorkomt u gehoorschade?
Bescherm altijd uw oren als u in de buurt van vuurwerk staat. Omdat vuurwerk extreem hard geluid veroorzaakt, kan dit zeer schadelijk zijn voor het gehoor. Om het risico op gehoorschade te beperken, wordt geadviseerd om gehoorbescherming te dragen.

Hoe merkt u dat u gehoorschade hebt opgelopen?
Als u na afloop van het vuurwerk een piep of ruis in uw oor heeft dan is dit een teken dat het gehoor flink overbelast is en misschien al blijvend beschadigd is. In dat geval is het belangrijk om je oren rust te gunnen en de volgende keer als u aan dergelijk hoge geluidsbelastingen wordt blootgesteld, degelijke gehoorbeschermers te gebruiken.

Kinderen en vuurwerk
Zorg er niet alleen voor dat uw eigen oren beschermd zijn tegen hard geluid, maar ook die van uw kinderen. Omdat de gehoorgang van een kind kleiner is dan die van een volwassene, is het meestal lastig om een schuimoordop goed in te brengen. Goed alternatief dat wij hiervoor bieden zijn Alpine Pluggies Kids. Voor meer informatie over dit product kunt u contact opnemen met ons kantoor.