Het Franse brillenmerk J.F.Rey bestaat sinds 1995 en heeft een absolute individuele stijl!  

Deze stijl beweegt zich in een creatieve omgeving met een constante beweging. De designers uit Marseille worden beïnvloed door alles om hen heen. Omgevingsfactoren zijn de inspiratie, waar men ook komt!  Het gebruik van de meest innovatieve R&D technieken, handwerk, ambacht en exclusieve materialen zorgen voor individualiteit van één van de meest bijzondere brillenmerken ter wereld. Met geen ander label te vergelijken. Verschillende malen is J.F.Rey onderscheiden door vakjury’s op de meest toonaangevende beurzen!

Natural Wood (hout)

J.F.Rey heeft verschillende zeer luxe houtsoorten (Walnut, Chestnut, Teak, Wenge, Ebony etc) gebruikt in een nieuwe serie monturen. J.F.Rey is een merk dat altijd op zoek is naar de mooiste en exclusiefste materialen. J.F.Rey heeft in de nieuwe reeks een mogelijkheid gezien om handmatig meerdere fineerlagen kruislings op elkaar te ‘lijmen’ en deze zijdelings in een metalen frame te plaatsen. Deze combinatie laat mooier dan wat dan ook de structuur van het hout zien, maar is door het metalen geraamte helemaal afpasbaar en heeft daardoor een perfecte pasvorm.

Silk collection (zijde)

De grootste doorbraak is de lasertechniek, die ontwikkeld is om verschillende materialen zoals (exclusief) acetaat en speciale metaalsoorten te “graveren” op 3D niveau. De materialen krijgen hierdoor een hele nieuwe  “look & feel” structuur en ogen daardoor totaal anders. Inmiddels zijn ze zo ver dat ze van een speciaal soort metaal een soort kledingstof kunnen maken waardoor het op zijde gaat lijken. Met een structuur die echt in de diepte van het materiaal verwerkt zit. Dit alles met het optimale comfort van lichtgewicht frames. Deze SILK collectie wordt daarna ook nog eens met de hand in verschillende effecten gekleurd om de diepte van de structuur te benadrukken. Geen bril is hetzelfde en is dus altijd uniek.