Goed voor ogen recept: Taco met Boerenkool

Wie gezond eet helpt zijn ogen te beschermen tegen slechtziendheid. De laatste jaren is door wetenschappelijk onderzoek aangetoond wat we eigenlijk al wisten; fruit en
groenten waar bepaalde mineralen, anti- oxidanten en vitamines in zitten en vis met natuurlijke olie zoals omega 3, blijken de bouwstenen te zijn voor gezond weefsel in en om de ogen. Hierdoor krijgen oogziekten zoals glaucoom en macula degeneratie minder kans. Als gevolg hiervan zal de kwaliteit van zien op oudere leeftijd aanzienlijk beter blijven.

Benodigdheden voor 4 porties (2 taco):

  • 1 rode ui 300 gr boerenkool
  • 2 teentjes knoflook 1 rode paprika
  • 1 oranje paprika 1 tl oregano
  • 2 lente-ui 150 gr mais
  • 125 gr geraspte kaas 250 gr gehakt
  • 8 taco schelpen 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder losgeklopte zure room
  • 2 el olijfolie peper en zout

Beschrijving:

  • Snijd de rode ui in dunne, halve ringen en hak knoflook fijn. Verwijder zaadlijsten paprika en snijd ze in kleine blokjes. De lente-ui kan in kleine ringen voor bij het serveren.
  • Zet de wok op vuur en fruit rode ui en knoflook in 2 el olijfolie. Voeg het gehakt toe samen met paprika en komijnpoeder. Rul dit gaar en bak halverwege ook de paprika blokjes mee. Schep daarna de boerenkool erdoor en roerbak dat kort mee. Breng dit verder op smaak met peper, zout en oregano. Schep als laatste de mais erdoor.
  • Schep mengsel in ovenschaal, strooi de kaas erover en gratineer in oven.
  • Verwarm de taco schelpen. Strooi vlak voor serveren de lente ringetjes over de schotel en serveer met zure room. Eet smakelijk!

Dit recept bevat 467 Kcal en 24,5 gram Koolhydraten per persoon

Goed voor Ogen:

  • Boerenkool bevat betacaroteen, luteine, zeaxanthine, vitamine C en E en selenium
  • Rode paprika bevat betacaroteen, vitamine C en E
  • Oranje paprika bevat luteine , zeaxanthine, vitamine C en E
  • Mais bevat luteine en zeaxanthine