Kabeljauw met kikkererwten en chorizo

Kabeljauw met kikkererwten en chorizo

Uw opticien zorgt goed voor uw ogen.
De laatste jaren is door wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat fruit en groenten waar bepaalde mineralen, anti-oxidanten en vitamines in zitten en vis met natuurlijke oliën zoals omega 3, de bouwstenen zijn voor gezond weefsel in en om de ogen. Hierdoor krijgen oogziekten zoals glaucoom en macula degeneratie minder kans.


Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 moten kabeljauw
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gr chorizo, in blokjes
  • 2 oranje paprika in blokjes
  • 200 gr cherry tomaten
  • 800 gr kikkererwten
  • 2 tl paprika poeder
  • Peper en zout
  • 2 citroenen , het sap
  • Bosje verse peterselie

Bereiding:

  • Doe de gesnipperde ui, knoflook en chorizo in een pan en bak dit tot de ui glazig wordt
  • Voeg de paprika toe en bak verder tot deze zacht wordt.
  • Voeg de cherry tomaatjes, kikkererwten en paprikapoeder toe. Draai het vuur middelhoog en laat de stoof zachtjes pruttelen tot de tomaatjes uit elkaar vallen en de kikkererwten zacht zijn.
  • Bak ondertussen in een andere pan de kabeljauwfilets in wat olie gaar. Breng de vis op smaak met peper en zout.
  • Breng de stoof op smaak met peper en zout en schep op een bord. Leg de kabeljauwfilet erbij en maak het recept af met citroensap en verse peterselie.

Goed voor Ogen:

  • Oranje paprika bevat zeaxanthine, luteine, vitamine C en E
  • Kikkererwten bevatten vitamine E, zink en selenium
  • Citroen bevat vitamine C
  • Peterselie bevat betacaroteen, luteine en vitamine C

Dit recept bevat 525 Kcal en 12 gram koolhydraten

Smakelijke eten!