Goed voor ogen: Penne met postelein en pancetta

Goed voor ogen: Penne met postelein en pancetta

Uw opticien zorgt goed voor uw ogen

De laatste jaren is door wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat fruit en groenten waar bepaalde mineralen, anti-oxidanten en vitamines in zitten en vis met natuurlijke oliën zoals omega 3, de bouwstenen zijn voor gezond weefsel in en om de ogen. Hierdoor krijgen oogziekten zoals glaucoom en macula degeneratie minder kans.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram penne
  • 160 gram pancetta
  • 600 gram postelein
  • 4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 1 teen knoflook
  • 75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

Bereidingswijze:

  • Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verhit in een koekenpan de pancetta (geen olie toevoegen) tot het knapperig is (duurt ongeveer 5 minuten).
  • Schep de penne om met de postelein, 4 eetlepels olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook.
  • Schep er de pancetta door en bestrooi het royaal met de geraspte Parmezaanse kaas.

Goed voor Ogen:
Postelein bevat betacaroteen en veel luteïne,
Olijfolie (niet verhit) bevat omega 3

Dit recept bevat 710 Kcal per persoon