Meteen naar de inhoud

Brillenglazen

Al meer dan 35 jaar adviseren wij brillenglazen van Carl Zeiss. Deze Duitse leverancier, ook bekend van fotolenzen, microscopen, medische apparatuur, ruimtevaart en lenzen voor het vervaardigen van uw computerchip, is de top in de optiek.

Hun glasprogramma omvat alle mogelijke oplossingen voor elk optisch probleem:
Verbeteren nachtzicht
Enkelvoudige brillenglazen
Bifocale brillenglazen
Multifocale brillenglazen
Computerbril/Officebril
Digital Brillenglas

De brillenglazen worden in ons eigen atelier in uw montuur geslepen met de meest moderne digitaal cnc gestuurde inslijpmachine.
Voor de juiste positie van uw brillenglazen gebruiken we de nieuwste apparatuur. Met behulp van negen digitale video camera’s worden opnames gemaakt van u met de bril op, zodat we de juiste inslijppositie kunnen berekenen.
Mocht u ergens vragen over hebben dan helpen wij u graag.
Desgewenst leveren wij glazen van andere leveranciers.

Kunnen uw ogen het digitale tijdperk nog aan? Bent u tussen de 30 en 40 jaar en heeft u vaak last van vermoeide, geïrriteerde ogen, hoofdpijn of nekpijn? Dit zijn typische symptomen van digitale oogstress.

Het is moeilijk ons het leven in te beelden zonder digitale apparatuur en alle tools en informatie waartoe ze ons toegang geven, van het bladeren door onze e-mails onderweg, het bijwerken van onze Facebook-status tot het controleren van het weerbericht en de treintijden of het zenden van een foto. Toch is het niet enkel onze mogelijkheid om overal en altijd toegankelijk te zijn die een revolutie heeft ondergaan – ons gezichtsvermogen is ook gewijzigd.

Onze ogen springen van een nabije, naar een middelgrote, naar een verre afstand en weer terug. Tal van dertigers en veertigers, die veel smartphones en tablets gebruiken, merken op dat ze vaker last krijgen van geïrriteerde en vermoeide ogen. Ons zicht en onze visuele perceptie verminderen, onze ogen raken vermoeid en wij ook.

Voor deze groep mensen kunnen wij het ZEISS DIGITAL BRILLENGLAS zeker aanbevelen. Maak een afspraak, dan vertellen we u er alles over na onze oogmeting.

Veel mensen voelen zich onzeker, ongemakkelijk en gestrest tijdens het rijden. Dit is vooral onder moeilijke licht- en weersomstandigheden zoals bij neerslag en mist, tijdens de schemering of in het donker. Gemiddeld is 83% van de brildragers* tevens bestuurder. Autorijden kan een echte uitdaging zijn, voor iedereen – ongeacht de afstand – en goed zicht is essentieel voor de veiligheid.

Met DriveSafe Brillenglazen introduceert ZEISS een nieuwe productcategorie brillenglazen voor dagelijks gebruik. Het is specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften qua zicht van mensen die zich in het verkeer veiliger en comfortabeler willen voelen met hun dagelijkse brillenglazen.
DriveSafe Brillenglazen van ZEISS zijn zowel verkrijgbaar in enkelvoudige als in multifocale varianten.

Het enkelvoudige brillenglas wordt gebruikt voor iedereen die maar voor één type sterkte gecorrigeerd hoeft te worden. Dit kan zijn voor een bril voor het ver kijken, leesbril of computerbril.

In de enkelvoudige bril kunnen we sferische en torische sterktes verwerken. Bij een sferische sterkte heeft het brillenglas over het gehele glasoppervlak een gelijke sterkte bv. -1.75 en bij de torische sterkte heeft de horizontale as een andere sterkte dan de verticale as. We noteren dan ook twee sterktes: S -1.00 C. -0.75 as 170.

Sinds kort is het zelfs mogelijk om een brillenglas helemaal op maat te laten maken. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de sterkte maar ook naar de doorbuiging van het montuur, afstand tot de ogen en inclinatie hoek. Dit individuele brillenglas past als een maatpak.

Mensen die ouder zijn dan 40 jaar en normaliter een bril dragen voor het ver kijken, kunnen niet geholpen worden met alleen enkelvoudige brillenglazen. Deze groep heeft multifocale brillenglazen nodig

Brillenglazen met gecombineerde verte en leessterkte worden multifocale glazen genoemd. Multifocale brillenglazen creëren een scherp beeld op alle afstanden.
Multifocale glazen worden vanaf enkele tientallen euro’s per glas op de markt gebracht.

Bij een multifocaal glas is de geometrische slijpwijze van de verlopende sterkte bepalend voor een natuurgetrouw en scherp zicht. Zeiss levert de top van de multifocale glazen onder de namen Smartlife SuperB en Smartlife Individual.

Het Smartlife Individual brillenglas kunt u vergelijken met een maatpak. Er worden extra gegevens opgemeten in de winkel en vervolgens worden de brillenglazen voor u op maat geproduceerd.
Wij adviseren u graag.

In sommige situaties heb je super slimme brillenglazen nodig.

Iedereen kent de traditionele leesbril en de multifocale bril. Deze voldoen uitstekend in veel omstandigheden, maar soms is er meer nodig: een bril die net wat extra perspectief geeft. Brillenglazen waarmee je binnen stapt in een aangename ruimte. De zelfstandige opticien weet alles van deze super slimme brillenglazen.

Wat betekenen de plaatjes op het pasje bij de glazen van Zeiss?