Contactlenzen: een cadeau voor je ogen

Contactlenzen horen een cadeau voor je ogen te zijn. Jij wilt draagcomfort, kijkcomfort en gebruiksgemak. Wij zorgen daarvoor, met persoonlijke oogzorg op maat.

Persoonlijk advies van onze contactlenzenspecialist

Net als brilglazen heb je ook lenzen in vele soorten en maten.
Onze gediplomeerde contactlenzenspecialisten kunnen je er alles over vertellen. Ze hebben zeer ruime ervaring en meten je lenzen persoonlijk aan. Je krijgt deskundig advies, zodat je zeker weet dat je de lenzen krijgt die je nodig hebt.

 

Contactlenzen uitproberen

Om te bepalen welk type lens het beste bij je past, trekken we bij de eerste controle één uur voor je uit. We meten de sterkte, onderzoeken je ogen en traanvocht en plaatsen paslenzen.

Nadat je die een half uur hebt gedragen, kijken we hoe je de lenzen ervaart. Bevallen ze? Dan maken we een vervolgafspraak voor het onderhouden en leren inzetten van de lenzen.

Besluit je binnen 2 maanden om toch te stoppen met het dragen van lenzen? Dan krijg je het volledig bedrag retour.
Je loopt dus geen enkel risico.

Contactlens-Leaseplan

Ook over de aanschaf krijg je persoonlijk advies. We werken al jaren met een uniek aanschaf- en onderhoudssysteem voor contactlenzen: het Contactlens-Leaseplan. Maar uiteraard kun je je lenzen ook kopen. In de winkel vertellen we je er graag alles over.

Maak een afspraak >>
 

Contactlenzen voor dichtbij én veraf

Welke lenzen bij jou passen? Dat is afhankelijk van je oogconditie en van je persoonlijke voorkeur.

Om zowel veraf als dichtbij scherp te zien, zijn meervoudige ofwel multifocale lenzen een mooie oplossing. Maar ook met monovision lenzen kun je dit bereiken. Je gebruikt dan één oog voor ver te zien en één oog voor dichtbij.

Ook een combinatie met een extra leeshulp is mogelijk.

Multifocale lenzen zijn er in verschillende uitvoeringen:

 • hard zuurstof doorlatend
 • zacht maandelijks vervanging
 • zacht twee wekelijkse vervanging
 • zacht wekelijks vervanging
 • (deze lenzen draag je dag en nacht)
 • zacht dagelijkse vervanging

Nachtlenzen: overdag scherp zien zonder bril of contactlenzen

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. De lenzen raken niet je hoornvlies, maar drijven op de traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van je oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen.

Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen. Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als je gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven dus comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Voordat je nachtlenzen kunt gaan dragen, beoordeelt onze contactlensspecialist of je ogen geschikt zijn voor dit type lenzen. Helaas zijn nachtlenzen niet voor iedereen de oplossing. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00.

Laat daarom altijd door onze contactlensspecialist beoordelen of nachtlenzen ook geschikt zijn voor jouw ogen.

Contactlenzen op vakantie

Vakantie gaat vaak samen met zonneschijn. Je weet dat het belangrijk is je huid te beschermen. Maar het is net zo belangrijk om je ogen te beschermen. Daarom adviseren wij je ten zeerste om een goede zonnebril te dragen met UV absorberende glazen. Draag je contactlenzen? Scherp dan ook de hygiëneregels aan. Waarom?

Lenzen en zwemwater

Zwemmen met lenzen vereist extra zorg. De zee, meren, beekjes en zelfs gechloord zwembadwater kunnen vele ziekteverwekkers bevatten, door de hogere temperatuur en andere omgeving.

Het beste kun je tijdens het zwemmen een goed aansluitende zwembril gebruiken. Deze zijn ook op sterkte te krijgen. Zorg in ieder geval voor de meeste effectieve reiniging en desinfectie met contactlensvloeistof, die je bewaart op een koel plekje. Zo minimaliseer je de kans op infecties. Een andere oplossing is het dragen van daglenzen, die je na gebruik weggooit.

Lenzen en kraanwater

Ook in kraanwater kunnen gevaarlijke ziekteverwekkers zitten. Voorkom daarom altijd dat je lenzen in aanraking komen met kraanwater. Gebruik voor het spoelen drinkwater uit flessen en werk hygiënisch: was je handen grondig, liefst met koud water en droog ze grondig af met een schone doek.

Lenzen dragen in het vliegtuig

Ga je vliegen met je lenzen in? Zorg dan dat je altijd extra vloeistof en lenzen in je handbagage hebt. Let op: flacons mogen niet meer dan 100 ml bevatten. Ons advies is om een bril en reservelenzen in je handbagage mee te nemen. Ook raden we je aan om de ventilatie boven je stoel uit te zetten om droge ogen te voorkomen. Voelen je lenzen oncomfortabel, wordt je zicht wazig of krijg je pijnlijke en/of rode ogen? Twijfel dan niet: neem de lenzen uit en draag tijdelijk je reservebril. Neem zo nodig contact op met ons of een arts.

Je meeneemlijst

 • Je reservebril (is zelfs in sommige landen verplicht wanneer je autobestuurder bent)
 • Reservelenzen
 • Voldoende vloeistof in een kleine verpakking van 100ml
 • Een goed aansluitende zonnebril met UV-bescherming
 • Een zwembril (al dan niet op sterkte)
 • Daglenzen kunnen een echte uitkomst zijn op vakantie

We hebben voor jou altijd 100 ml flacons lenzenvloeistof op voorraad. Ze kosten slecht 4,95 per stuk en je kunt er zo’n drie weken mee vooruit. Als lensdrager van Cools Oogzorg heb je bovendien recht op één paar gratis vakantielenzen.

Contactlens-Leaseplan

Dankzij ons Contactlens-Leaseplan weet je waar je aan toe bent. Je beschikt altijd over de juiste lenzen en geniet tal van voordelen.

Bij aflevering van de lenzen betaal je een bedrag voor de contactlenzen en eventuele aanpassingen. Vervolgens spaar je middels automatisch incasso maandelijks een bedrag voor de volgende set lenzen.

Na (meestal) 6 maanden krijg je van ons een oproep om een oog- en contactlenscontrole te laten verrichten. Je krijgt dan de lenzen en vloeistof mee voor de volgende 6 maanden. Dankzij het leaseplan zijn de betalingen voor de controle, contactlenzen en vloeistof al gedaan. Je bent vrij om op elk moment te stoppen met het Contact Leaseplan.

Voordelen

 • Door de maandelijkse afschrijving hoef je niet ineens een groot bedrag te betalen.
 • Je krijgt elke 12 of 26 weken een volledige controle van je ogen en contactlenzen.
 • Je hebt altijd de juiste sterkte en de voor jou beste lenzen en vloeistof.
 • Bij breuk krijg je gratis een vervangende lens.
 • Bij verlies krijg je gratis of voor een gering bedrag een nieuwe lens.
 • Je krijgt 1x per jaar 1 paar gratis vakantielenzen.
 • Je kunt tot een sterkte van 6 dpt vanaf € 125,- een complete bril aanschaffen. Bij een hogere sterkte geldt een geringe meerprijs.
 • 10% korting bij aanschaf op een zonnebril;
 • De prijzen van de lenzen zijn lager dan bij aanschaf zonder leaseplan.