Meteen naar de inhoud

Contactlenzen

Oogzorg is wat Cools Oogzorg vóór heeft met contactlenzen. Maatwerk voor het oog is het succes voor verantwoord dragen van contactlenzen. Het aanpassen van contactlenzen vindt plaats door een gediplomeerd contactlensspecialist, lid van de A.N.V.C.

Bij Cools Oogzorg kennen we al jaren een uniek aanschaf en onderhoud systeem voor contactlenzen, het Contactlens-Leaseplan. Uiteraard kunt u ook zonder dit systeem uw lenzen kopen.

U betaalt bij aflevering van de lenzen een bedrag voor de contactlenzen en eventuele aanpassingen. Vervolgens spaart u (middels automatisch incasso) maandelijks een bedrag voor de volgende set lenzen. Na (meestal) 6 maanden krijgt u van ons een oproep om een oog- en contactlenscontrole te laten verrichten waarna u de lenzen en vloeistof weer mee krijgt voor de volgende 6 maanden. Omdat u met het leaseplan uw bedrag heeft gespaard, zijn de betalingen voor de controle, contactlenzen en vloeistof reeds gedaan. U kunt te allen tijde stoppen met het systeem waarna verrekening zal plaats vinden.

Wat zijn de voordelen van dit systeem:

 • Door de maandelijkse afschrijving hoeft u niet ineens een groot bedrag te betalen;
 • U krijgt elke 12 of 26 weken een volledige controle van ogen en contactlenzen;
 • U heeft altijd de juiste sterkte en de voor u beste lenzen en vloeistof;
 • Bij breuk krijgt u gratis vervanging van de lens;
 • Bij verlies krijgt u gratis of voor een gering bedrag een nieuwe lens;
 • U krijgt 1x per jaar 1 paar gratis vakantielenzen;
 • U kunt tot een sterkte van 6 dpt vanaf € 125,- een complete bril aanschaffen (bij een hogere sterkte geldt een geringe meerprijs);
 • 10% korting bij aanschaf op een zonnebril;
 • De prijzen van de lenzen zijn lager dan bij aanschaf zonder leaseplan.

Wij meten ze aan.

Met een ervaring van ruim 25 jaar past Eugène Nelissen van Cools oogzorg met groot succes meervoudige contactlenzen aan. En niet alleen meervoudige ofwel multifocale lenzen zijn een oplossing om scherp te zien voor veraf en dichtbij. Ook zeer succesvol is monovision, 1 oog voor de verte en 1 oog voor nabij. Multicfocale lenzen zijn er in hard zuurstof doorlatend, zacht maandelijks vervanging, zacht twee wekelijkse vervanging, zacht wekelijks vervangen 1, dagelijks vervangen. Maar ook een combinatie met een extra leeshulp is mogelijk.

1 lenzen worden dag en nacht gedragen 7 dagen en 6 nachten.

Met een trouwe en grote klantkring past onze contactlensspecialist Eugène Nelissen ruim 30 jaar alle type lenzen aan. Mede door ons succesvol lease-plan zijn er voornamelijk tevreden klanten. Door de periodieke oproepen en uitgebreide controles kan er snel en correct gehandeld worden.

Door het gebruik van lenzen met hoogwaardige kwaliteit, kennis en apparatuur worden voorgenoemde resultaten bereikt. Voor welk type lens de klant geschikt is wordt voor de eerste controle 1 uur uitgetrokken. De sterkte wordt gemeten, de ogen en traanvocht worden onderzocht en er worden paslenzen geplaatst. Na een half uurtje lenzen gedragen te hebben, wordt geëvalueerd. Bij goedvinden wordt een vervolg afspraak gemaakt voor het onderhouden en leren inzetten van de lenzen.

Indien binnen 2 maanden besloten wordt te stoppen met het dragen van lenzen, zal het volledig bedrag worden geretourneerd.

Vakantie gaat vaak samen met zonneschijn. U weet dat het belangrijk is uw huid te beschermen maar het is absoluut net zo belangrijk uw ogen te beschermen. De juiste bescherming is een goede zonnebril met UV absorberende glazen. Draagt u contactlenzen dan is het raadzaam om op vakantie hygiëneregels aan te scherpen. Waarom?

 • Er is extra zorg nodig wanneer u met uw lenzen gaat zwemmen.De zee, meren, beekjes en zelfs gechloord zwembadwater bevatten vele ziekteverwekkers doordat de temperaturen en omgeving wezenlijk anders zijn dan in ons kikkerlandje. Het beste kunt u tijdens het zwemmen een goed aansluitende zwembril gebruiken (deze zijn ook op sterkte te krijgen). Zorg in ieder geval voor de meeste effectieve reiniging en desinfectie met contactlensvloeistof welke u bewaart op een koel plekje. Zo minimaliseert u de kans op infectie. Daarnaast kunnen daglenzen een ideale oplossing zijn welke u na gebruik weggooit.
 • Ook in kraanwater kunnen gevaarlijke ziekteverwekkers zitten. Voorkom daarom altijd dat uw lenzen in aanraking komen met kraanwater! Gebruik voor het spoelen drinkwater uit flessen en werk hygiënisch: was uw handen grondig, (liefst met koud water) en droog ze vooral ook heel grondig af met een schone doek.
 • Wanneer u gaat vliegen met uw lenzen in, zorg dan dat u altijd extra vloeistof en lenzen in uw handbagage heeft. Let op: flacons mogen niet meer dan 100 ml zijn. Ons advies is om een bril en reservelenzen in uw handbagage mee te nemen. Tevens is het aan te raden de ventilatie boven uw stoel uit te zetten om droge ogen te voorkomen.
 • Wanneer u discomfort, wazig zien, pijnlijke en/of rode ogen ervaart, twijfel dan niet: neem de lenzen uit en draag tijdelijk uw reservebril en neem zo nodig contact op met ons of een arts.
 •  

Uw meeneem lijst:

 • uw reservebril (is zelfs in sommige landen verplicht wanneer u autobestuurder bent)
 • reserve lenzen
 • voldoende vloeistof in een kleine verpakking van 100ml
 • een goed aansluitende zonnebril met de UV bescherming
 • een zwembril (al dan niet op sterkte)
 • daglenzen kunnen een echte uitkomst zijn op vakantie

Bij Cools Brillen zijn 100ml flacons lenzenvloeistof volop voorradig en kosten slecht 4,95, hiermee kunt u zo’n drie weken vooruit. De lensdragers van Cools Brillen hebben recht op één paar gratis vakantielenzen.

Nachtlenzen draagt u als u slaapt. Terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen uw ogen. De lenzen raken niet uw hoornvlies, maar drijven op de traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van uw oog een andere vorm aan. Dat verschil in vorm zorgt dat u overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer iemand vaak last heeft van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als u gewoon geen bril wilt. Nachtlenzen geven hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als u wakker bent.

Voordat u Nachtlenzen kan gaan dragen, beoordeelt de contactlensspecialist of uw ogen geschikt zijn voor Nachtlenzen. Helaas zijn Nachtlenzen niet voor iedereen de oplossing. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00. Laat daarom altijd door uw contactlensspecialist beoordelen of Nachtlenzen ook geschikt zijn voor uw ogen