Brillenglazen van hoge kwaliteit

Al meer dan 35 jaar adviseren wij brillenglazen van Carl Zeiss. Deze Duitse leverancier is ook bekend van fotolenzen, microscopen, medische apparatuur, ruimtevaart en lenzen voor het vervaardigen van computerchips. In de brillenwereld behoort Zeiss tot de absolute top. Het glasprogramma van Carl Zeiss biedt oplossingen voor elk optisch probleem. Heb je liever glazen van een andere leverancier? Geen probleem.
Ook die zetten we met plezier en precisie in je montuur.

Eigen atelier
We slijpen de brillenglazen in ons eigen atelier in uw montuur. Daarvoor gebruiken we de meest moderne digitaal gestuurde inslijpmachine.

Precisiemaatwerk
Voor de juiste positie van je brillenglazen gebruiken we de nieuwste apparatuur. Met behulp van negen digitale videocamera’s maken we opnames van jou met de bril op. Die opnames gebruiken we om de juiste inslijppositie te berekenen.

 

Digital brillenglazen

Kunnen jouw ogen het digitale tijdperk aan? We krijgen veel mensen in de winkel die last hebben van vermoeide, geïrriteerde ogen en hoofdpijn of nekpijn. Dit zijn typische symptomen van digitale oogstress.

Gewijzigd gezichtsvermogen
Ga eens na voor jezelf: hoe vaak kijk jij per dag op je smartphone of tablet? Even je e-mail checken, door je social media kanalen scrollen of het laatste nieuws bekijken? Je bent niet de enige. Digitale apparaten hebben ons leven ingrijpend veranderd. Maar wel met gevolgen voor ons gezichtsvermogen. Vooral voor de dertigers en veertigers onder ons.

Vermoeide ogen door veel schakelen
Als je veel gebruikmaakt van je smartphone of tablet moeten je veel schakelen. Je ogen springen van een nabije, naar een middelgrote, naar een verre afstand en weer terug. Hierdoor vermindert je zicht en je visuele perceptie. Je ogen raken geïrriteerd en vermoeid.

Ervaar jij ook zulke klachten?
Dan kunnen wij het Zeiss Digital brillenglas zeker aanbevelen. Maak een afspraak, dan vertellen we je er alles over na onze oogmeting.

Maak een afspraak >>
 

DriveSave brillenglazen

Zeiss DriveSafe Brillenglazen zijn speciaal ontworpen voor brildragende automobilisten. Slechte weersomstandigheden, zoals neerslag of mist en weinig licht, maken het vaak lastig om goed te zien. Dat levert een onveilig en stressvol gevoel op, want je ogen maken toch al overuren op de weg. Je blik wisselt continu tussen de straat, het navigatiesysteem en de zij- en achteruitkijkspiegels.

Minder reflecties, minder oogbelasting
DriveSafe brillenglazen beschermen je ogen tegen reflecties en maken het makkelijker om snel en vaak je blik te focussen. Je ervaart minder oogbelasting tijdens het autorijden, waardoor je met een fijner en veiliger gevoel achter het stuur zit. DriveSafe Brillenglazen van Zeiss zijn zowel verkrijgbaar in enkelvoudige als in multifocale varianten.

Maak een afspraak >>
 

Enkelvoudige brillenglazen

Hoeven jouw ogen maar voor één type sterkte gecorrigeerd te worden? Dan volstaan enkelvoudige brillenglazen, of het nu gaat om een bril voor veraf, een leesbril of een computerbril.

In de enkelvoudige bril kunnen we sferische en torische sterktes verwerken. Bij een sferische sterkte heeft het brillenglas over het gehele glasoppervlak een gelijke sterkte bv. -1.75 en bij de torische sterkte heeft de horizontale as een andere sterkte dan de verticale as. We noteren dan ook twee sterktes: S -1.00 C. -0.75 as 170.

Een brillenglas dat past als een maatpak Sinds kort is het zelfs mogelijk om een brillenglas helemaal op maat te laten maken. Hierbij kijken we niet alleen naar de sterkte, maar ook naar de doorbuiging van het montuur, de afstand tot de ogen en de hellingshoek. Dit individuele brillenglas past als een maatpak.

Ben je ouder dan 40 jaar en draag je normaliter een bril voor het ver kijken? Dan zijn enkelvoudige brillenglazen veelal niet geschikt. In dat geval adviseren we multifocale brillenglazen.

Maak een afspraak >>
 

Multifocale brillenglazen

Heb je zowel een leesbril nodig als een bril voor veraf? Met multifocale brillenglazen combineer je ze in één montuur. Multifocale brillenglazen creëren een scherp beeld op alle afstanden.

De beste multifocale glazen
De multifocale glazen van Zeiss waar wij mee werken, zijn de top in de markt. De twee uitvoeringen die wij adviseren zijn Smartlife SuperB en Smartlife Individual. Beide glazen bieden een soepele overgang over het hele glas, waar je ook kijkt. Je geniet van een comfortabel zich op alle afstanden en in alle richtingen.

Het Smartlife Individual brillenglas kun je vergelijken met een maatpak. We meten extra gegevens op in de winkel, waarna de brillenglazen op maat voor je worden geproduceerd.

Wij adviseren je graag.

Maak een afspraak >>
 

Office/Computer brillenglazen

Ben je op zoek naar een beeldschermbril die net wat extra perspectief en comfort biedt? Een bril die niet alleen dichtbij, maar ook op middellange afstanden een glashelder en ontspannen zicht geeft?

Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou: de Office brilglazen van Zeiss. Hiermee breng je moeiteloos uren door achter je beeldscherm, zonder dat je ogen moe of droog aan gaan voelen.

In de winkel vertellen we je graag meer over deze geweldige brilglazen.

De hele dag comfortabel zien en werken
Office brilglazen laten je met een natuurlijke, ontspanning houding achter je beeldscherm zitten. Ook later op de dag voelen je ogen nog comfortabel aan.

Je hebt een scherp zicht op de drie belangrijkste werkafstanden: 100 cm, 200 cm en 400 cm. We kunnen deze afstanden naar wens nog fijner afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren.

Maak een afspraak >>