Redactioneel artikel De Scherper woensdag 17 februari 2016

Zonnebrillen zijn meer dan een modeaccessoire. Ze beschermen je ogen daadwerkelijk. In dit jaargetijde net zo belangrijk als in de zomer.

Je ogen blootstellen aan zonlicht kan namelijk cataract, kanker van de oogleden en gezwellen aan de ogen veroorzaken of ervoor zorgen dat je zicht in het midden van je gezichtsveld verdwijnt. Ook verhoog je het risico op ‘sneeuwblindheid’, een tijdelijke, zeer pijnlijke aandoening, waarbij gewoon knipperen en bewegen met de oogbol pijn kunnen doen.
Wat veel mensen niet weten, is dat het felle licht je vermogen om te kijken in het donker kan aantasten. Dit gebeurt door lang met onbeschermde ogen in de zon te zitten. Gevolg: de ogen passen zich steeds minder snel en minder goed aan in het donker of aan het licht binnenshuis.
Aangezien een zonnehoed of een pet slechts maximaal 50 procent van het zonlicht tegenhoudt, adviseert Cools Oogzorg het dragen van een zonnebril. Een goede zonnebril, want het dragen van een slechte zonnebril is schadelijker dan zonder zonnebril naar buiten te gaan. De pupillen verwijderen zich namelijk door de donkere glazen. Koop dus nooit ‘blind’ ergens een zonnebril. Laat je adviseren door kundige mensen als bij Cools.