Leesproblemen bij kinderen

Steeds meer kinderen hebben moeite met leren en lezen.

Geconstateerd is dat steeds meer kinderen moeite hebben met simpele schoolse vaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen. Dit kan onder andere veroorzaakt worden door leerproblemen maar ook door dyslexie of fixatie-disparatie (fd). Soms lijdt iemand zowel aan dyslexie als fd. Door het oplossen van fd zal het kind met dyslexie de visuele informatie stabieler en meer ontspannen kunnen opnemen. Daardoor kan hij/zij beter functioneren. Bij fixatie-disparatie nemen de hersenen de twee beelden niet correct als een stabiel enkelbeeld waar.

Hoe is dit te herkennen bij het kind:

Concentratieproblemen, onrustig en druk zijn, uitgeblust uit school komen, snel gefrustreerd zijn bij motorische activiteiten, een slechte ontwikkeling van de grove en fijne motoriek, angst voor klimmen, springen en spelen.

Vanaf groep 3 kunnen hier de volgende problemen bij komen: te korte werkafstand (met de neus in het tablet zitten), fysieke onrust, leesproblemen, hoofdpijn, branderige ogen, wrijven in de ogen, aan het einde van een oefening slordiger schrijven en onlogische fouten maken, druk of juist dromerig zijn.

Heeft u het idee dat uw kind één of meerdere eigenschappen heeft laat hem/haar ogen eens opmeten.

Maak telefonisch 073 5130006 of via de website een afspraak