TD Tom Davies

Herkent u dat: U heeft een leuke bril uitgezocht maar hij is net iets te groot, past niet goed op de neus of heeft net niet de kleur die u graag zou willen hebben. Geen probleem. Wij kunnen elke bril voor u op maat en in de gewenste kleur maken met Tom Davies.

Het concept van Tom Davies heet Bespoke, een term uit de maatpakkenwereld die vrij vertaald ‘exact op de wensen van de klant’ betekent. Davies vindt dat niet alleen kleding op het lijf geschreven moet zijn, maar ook brillen op het hoofd.

Wat Tom Davies zo bijzonder maakt, is dat naast de basiscollectie de mogelijkheid bestaat om een echte maatbril te ontwikkelen. Het montuur kan door Tom Davies in elke vorm, kleur en kwaliteit helemaal naar uw wens gemaakt worden. De bril kan worden uitgevoerd in de bekende materialen acetaat of titanium, maar bij Cools brillen zijn ze nu ook gespecialiseerd in het laten maken van maatbrillen in buffelhoorn. Dit product wordt vervaardigd van de hoorn van de buffels die in het Verre Oosten in de landbouw worden ingezet.

Alle brillen zijn met de hand gemaakt in de eigen werkplaats van Tom Davies. Er wordt gewerkt met traditionele technieken, waardoor er in ieder montuur zo’n 16 uur vakmanschap zit. Duurzame materialen als titanium en buffelhoorn zorgen voor een lichte maar sterke bril die lang meegaat. Het polijsten met de hand maakt dat het montuur een diepe kleur krijgt.

Het product is uniek qua kleur (u kiest uw eigen platen uit), allergie vrij, super licht en wordt mooier naarmate men het langer draagt!