Wij zorgen graag  goed voor uw ogen en dat worteltjes goed zijn voor de ogen, is geen fabel. Wie gezond eet helpt zijn ogen te beschermen tegen slechtziendheid. De laatste jaren is door wetenschappelijk onderzoek aangetoond wat we eigenlijk al wisten; fruit en groenten waar bepaalde mineralen, anti- oxidanten en vitamines in zitten en vis met natuurlijke olie zoals omega 3, blijken de bouwstenen te zijn voor gezond weefsel in en om de ogen. Hierdoor krijgen oogziekten zoals glaucoom en macula degeneratie minder kans. Als gevolg hiervan zal de kwaliteit van zien op oudere leeftijd aanzienlijk beter blijven.

Benodigdheden voor 4 personen voor-/bijgerecht

  • 4 portobello’s
  • 100 gr boerenkool
  • 100 gr geitenkaas 30+
  • scheutje balsamicoazijn
  • 1 uitje
  • 2 eetlepels hazelnoten, grof gehakt
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • peper en zout

Bereiding:

  • Bak de portobello’s kort voor (2 minuten) aan beiden kanten
  • Leg de portobello’s in een ovenschaal. Vul ze met het boerenkool-
  • Schep de geraspte kaas en hazelnoten door elkaar en bestrooi de grote champignons hier mee.
  • Zet ze ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Wil je de portobello’s als hoofdgerecht eten, serveer er dan bijvoorbeeld wat pasta of quinoa bij en reken dan op 2 stuks p.p.

 

GoedvoorOgen:

  • Boerenkool bevat betacaroteen, luteine en vitamine C en E
  • Hazelnoten bevatten vitamine E en zink
  • Dit recept bevat 239 Kcal en 4 gram Koolhydraten per persoon

Download hier het recept om uit te printen