Nachtzicht meting

Tijdens schemering en ‘s nachts kijkt u anders met uw ogen dan overdag. U heeft dan een grote pupilopening om zoveel mogelijk licht binnen te laten. Hierdoor zijn de lichtbundels onderhevig aan meerdere soorten afwijkingen. In het vakjargon spreekt men van de hogere orde aberraties.
Met de traditionele methodes voor oogmeting houdt men geen rekening met deze hogere orde aberraties. Men corrigeert de gemiddelde omstandigheden overdag, wanneer u een kleine pupilopening heeft, en meet enkel op het centrum van de pupil.

Zelfs voor mensen zonder bril kunnen wij in sommige gevallen met de nachtzichtmeting een beter resultaat behalen!
Met de i.Profiler® kunnen wij het oog opmeten bij verschillende groottes van pupilopeningen, waardoor nu ook de individuele interne oogfouten duidelijk worden. Het zijn net die foutjes die zorgen voor een onscherp zicht in de schemering of ‘s nachts. Door alle metingen met elkaar te combineren, brengt de i.Profiler® het meest gedetailleerde beeld van het oog.
Voor de plaatsing van de i.Scription® brillenglazen in uw bril maken wij gebruik van Video Infral en iCom. Met dit toestel bepaalt de opticien uiterst nauwkeurig de juiste positie van de brillenglazen voor uw ogen, zodat u geniet van een optimaal zicht, zowel ‘s nachts als overdag.

U bent van harte welkom voor een kosteloze HD – view meting.

Maak online uw afspraak!

Naar afspraak