Vakkundige oogmetingen

Weer optimaal zien begint met het juiste onderzoek. Je ogen weer optimaal laten zien, begint met een deskundige oogmeting. Er zijn verschillende soorten oogmetingen. Je klachten en de staat van je ogen bepalen welke oogmeting jij nodig hebt.

Bij Cools Oogzorg zit je in alle gevallen goed. En dan bedoelen niet alleen die prettig zittende stoel in onze oogmeetruimte. We doelen natuurlijk op onze expertise en moderne meetfaciliteiten

 

Reguliere oogmeting

Bij een normale oogmeting meten we welke sterkte jij nodig hebt om een zo scherp mogelijk beeld op je netvlies te krijgen. We meten de sterkte voor veraf en nabij, je gezichtsveld en de oogdruk.

Indien nodig onderzoeken we daarnaast de oogspierfunctie. Hierbij zoeken we met een speciale methode naar verbetering van je gezichtsvermogen om vermoeide ogen en hoofdpijnklachten te verhelpen.

Wil je een oogmeting laten uitvoeren? Maak vooraf even een afspraak. Het onderzoek duurt ongeveer 30 minuten en is € 25,-. Dit bedrag krijg je van ons terug als korting bij aanschaf van een nieuwe bril of lenzen.

Maak een afspraak >>
 

Uitgebreid onderzoek

Bij een uitgebreid onderzoek meten we net als bji een normale oogmeting welke sterkte jij nodig hebt om een zo scherp mogelijk beeld op je netvlies te krijgen. We meten de sterkte voor veraf en nabij, je gezichtsveld en de oogdruk.

Daarnaast maken we ook foto’s en een Ct-scan van je netvlies. Zo kunnen we controleren of er schade is aan de bloedvaatjes en of er andere eventuele afwijkingen zijn. Schadelijke afwijkingen wil je het liefst in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekken.

Verder onderzoeken we in nodig de oogspierfunctie. Hierbij zoeken we met een speciale methode naar verbetering van je gezichtsvermogen om vermoeide ogen en hoofdpijnklachten te verhelpen.

Wil je een uitgebreid onderzoek laten uitvoeren? Maak vooraf even een afspraak. Het onderzoek duurt ongeveer 45 minuten en kost € 49,-. Dit bedrag krijg je van ons terug als korting bij aanschaf van een nieuwe bril of lenzen.

Maak een afspraak >>
 

Optometrisch onderzoek

Zien we bij de reguliere oogmeting opvallende zaken of afwijkingen? Is er sprake van vervormd zicht? Zijn er erfelijke oogaandoeningen in je familie of heb je bijvoorbeeld diabetes? In al die gevallen is optometrisch onderzoek gewenst. Onze hbo-geschoolde optometrist verzorgt dit onderzoek.

Optometrist: oogzorg op hoog niveau
Onze optometrist verricht oogzorg op hoog niveau en doet dat in de ruimste zin van het woord. Van oogmetingen verrichten en afwijkingen of ziektes aan het oog opsporen tot brillen en lenzen aanmeten.

In onze winkel is de optometrist er vooral als extra ondersteuning bij oogproblemen, diabetesscreening en glaucoom onderzoek. In sommige gevallen is het mogelijk de spierspanning van het oog stil te leggen om zo een nog nauwkeuriger beeld te krijgen van de sterkte zonder dat de ogen hier invloed op hebben.

Eerstelijns oogzorg
Hbo-optometrist is een wettelijke erkende beroepsgroep binnen de gezondheidszorg. De optometrie is een door het  Ministerie van Volksgezondheid erkende professie binnen de eerstelijns oogzorg. Door bepaalde taken over te nemen van de oogarts, zorgen de optometristen voor kortere wachtlijsten bij ziekenhuizen.

Afspraak maken voor optometrisch onderzoek
Denk je dat optometrisch onderzoek voor jouw ogen gewenst is? Maak dan gerust een afspraak. Een verwijzing van je huisarts is niet nodig. Een optometrisch onderzoek duurt gemiddeld 50 minuten en kost € 79,-. Dit bedrag krijg je van ons terug als korting bij aanschaf van een nieuwe bril of lenzen.

Maak een afspraak >>
 

Polatest of prismameting

Soms zien we tijdens een oogmeting dat je ogen niet optimaal samenwerken. Je hebt dan wat we noemen heteroforie.

Als je heteroforie hebt, kun je de volgende symptomen ervaren:

  • Hoofdpijn
  • Spanning in nek en/of schouders
  • Geïrriteerde of vermoeide ogen
  • Moeite met scherpstellen bij afwisselend ver en dichtbij kijken
  • Moeite met dieptezicht, met name in het donker

Prismaglazen
Met speciale prismaglazen kunnen we deze oogafwijking corrigeren. De hoogte van het aantal prisma’s meten we met de Polatest. Wij gebruiken hiervoor de Polatest van Carl Zeiss. Die zo is gemaakt dat we het rechteroog een ander beeld kunnen laten zien dan het linker. Met speciale testen gaan we op zoek naar de juiste sterkte voor een zo comfortabel mogelijk zicht. Een Polatest is een zeer nauwkeurige meting waarvoor we een speciale opleiding hebben gevolgd.

Afspraak maken voor een Polatest
Wil je een afspraak maken voor een Polartest? De test duurt gemiddeld 50 minuten en kost € 30,-. Dit bedrag krijg je van ons terug als korting bij aanschaf van een nieuwe bril of lenzen.

Maak een afspraak >>
 

Nachtzichtmeting

Tijdens schemering en ‘s nachts kijk je anders met je ogen dan overdag. Je hebt dan een grote pupilopening om zoveel mogelijk licht binnen te laten. Hierdoor zijn de lichtbundels onderhevig aan meerdere soorten afwijkingen. In ons vak noemen we dit: hogere orde aberraties.

Traditionele oogmetingen houden geen rekening met deze hogere orde aberraties. Deze corrigeren de gemiddelde omstandigheden overdag, wanneer je pupilopening klein is.

Nachtzicht meten met de i.Profiler®
Cools Oogzorg beschikt over een i.Profiler® van Zeiss. Hiermee kunnen wij het oog opmeten bij verschillende groottes van pupilopeningen, waardoor ook de individuele interne oogfouten zichtbaar worden. Het zijn net die foutjes die zorgen voor een onscherp zicht in de schemering of ‘s nachts. Door alle metingen met elkaar te combineren, brengt de i.Profiler® het meest gedetailleerde beeld van het oog.

Als je een nachtzichtbril nodig hebt, adviseren wij i.Scription® brillenglazen van Zeiss. Deze glazen zorgen dat je meer details ziet en bieden een groter contrast. Voor de plaatsing van de i.Scription® brillenglazen in je bril maken wij gebruik van een speciaal toestel. Hiermee bepalen we uiterst nauwkeurig de juiste positie van de brillenglazen voor je ogen. Zo geniet je van een optimaal zicht, zowel ‘s nachts als overdag. Zelfs voor mensen zonder bril kunnen wij in sommige gevallen met de nachtzichtmeting een beter resultaat behalen.

Afspraak maken voor een nachtzichtmeting
Wil je een afspraak maken voor een nachtzichtmeting? De test duurt gemiddeld 30 minuten en kost € 25,-. Dit bedrag krijg je van ons terug als korting bij aanschaf van een nieuwe bril of lenzen.

Maak een afspraak >>